Putování za dinosaury

Název výukového projektu:
PUTOVÁNÍ ZA DINOSAURY

Doporučený ročník: 3.

Hlavní záměr výukového projektu:

Tento výukový projekt je určen pro žáky 3. ročníku základních škol a jedním z jeho výstupů je návštěva dinoparku. Z tohoto důvodu je vhodné realizovat tento projekt ke konci školního roku, kdy návštěva dinoparku může být zároveň školním výletem.

Mezi hlavní záměry výukového projektu patří seznámení žáků s vývojem na zemi v období druhohor – konkrétně se životem dinosaurů. Dalším záměrem projektu je rozvoj komunikace a celkový rozvoj utváření příznivého a pozitivního klimatu ve třídě. Projekt se zaměřuje také na rozvoj čtenářské gramotnosti a rozšiřování slovní zásoby žáků.

Během výukového projektu, který bude probíhat během 10 školních dnů (2 týdnů) ve vybraných vyučovacích hodinách (každý den většinou 2 vyučovací hodiny), žáci nebudou známkováni, ale první den projektu obdrží od učitele tzv. průkaz paleontologa, do kterého se pokusí získat všech 10 nálepek dinosaurů. Pokud žák pracuje a plní své povinnosti, může získat jednu nálepku dinosaura. Na závěr projektu žáci navštíví dinopark. Obdrží diplom paleontologa, na kterém bude znázorněna dosažená úroveň (podle počtu nálepek).

Učební úlohy pro žáky ke stažení:

Kontakt

dagmar.sochorova@osu.cz
Ostravská univerzita
Pedagogická fakulta
Fráni Šrámka 3
709 00 Ostrava - Mariánské Hory
553 464 018

Napište nám

top
Přejít k navigační liště